Maak meer impact met verhalen

In verband met het coronavirus vinden alle trainingen en coachgesprekken online plaats.

Ben jij beleidsmedewerker, projectleider of manager? Wil je meer impact maken? Maar lukt het je niet om collega’s of partners mee te krijgen in je plannen of ideeën? Dan is deze training voor jou.

Ik geloof dat iedereen impact kan maken. En dat elk succes begint met een goed verhaal. Maar goede verhalen vertellen is een kunst en presenteren is een vak. Toch geloof ik dat ook jij kan presenteren met storytelling – verhalen vertellen we tenslotte allemaal.

In deze teamtraining leer ik jou en je collega’s hoe je authentieke en inspirerende verhalen vertelt zodat je mensen in beweging brengt. Je krijgt praktische tools aangereikt waarmee jij je ideeën aansprekend presenteert en meer impact maakt.

In deze training leer je onder andere:

√ de vijf basisprincipes van een goed verhaal;

√ hoe je jouw publiek in beweging brengt;

√ hoe je jouw persoonlijkheid en deskundigheid aan elkaar verbindt;

√ hoe je een presentatie met storytelling opbouwt en vertelt.

Aan het eind van de training:

√ kun jij een krachtig verhaal overbrengen;

√ heb je alle tools om succesvol te presenteren met storytelling;

√ heb je een inspirerend verhaal voor een casus uit jouw praktijk.

Hoe ziet de training eruit?*

Samen met je collega’s, vakgenoten of samenwerkingspartners ga je gedurende twee dagdelen aan de slag met verhalen.

Dagdeel 1: Je ervaart de kracht van verhalen en wat ze met jezelf en anderen doen. Daarna duik je in de principes achter een goed verhaal en hoe je deze in je werk toepast. Vervolgens leer je hoe je een professioneel en tegelijkertijd persoonlijk verhaal vertelt, zodat je mensen raakt en je boodschap blijft hangen. Tot slot oefen je met het presenteren van jouw plan of idee met storytelling. Je ziet direct het resultaat.

In de weken erna breng je het geleerde in de praktijk. Na ongeveer 6 weken komen we weer bij elkaar voor het tweede dagdeel.

Dagdeel 2: Je reflecteert samen met je collega’s op hoe het je in de praktijk is vergaan en leert van elkaars ervaringen. Ook vindt er verdere verdieping plaats en is er ruimte om te oefenen en je verhaal verder aan te scherpen. Daarbij letten we ook op hoe jij op andere overkomt.

Na het volgen van deze training heb je alle tools die je nodig hebt om impact te maken met jouw verhaal.

*In verband met het coronavirus vindt deze training online plaats.

Wil je niet met een team maar individueel deelnemen aan de training?

Dat kan! De training is vanaf 1 februari 2021 ook als online training beschikbaar, zodat je deze waar en wanneer je maar wilt kunt volgen. 

Vind je het prettig om samen te kijken of de training iets voor jou is?

Neem contact op voor meer informatie of maak direct een belafspraak.

Wat anderen zeggen

Om meer impact te maken met onze Haagse Aanpak Gezond Gewicht en mensen ècht te bereiken, hebben wij een teamtraining ‘Maak meer impact met verhalen’ gevolgd bij Jarle.

Er was veel herkenning in waar wij dagelijks tegenaan lopen. En voor de noodzaak om het verhaal achter de cijfers te delen.  

Jarle is een heel prettig persoon die ons het gevoel gaf betrokken te zijn en voor even onderdeel uit te maken van het team. Hij heeft ons enorm geïnspireerd om vaker verhalen te vertellen en meer verschil te maken!

Wendy Schneider

Programmamanager Haagse Aanpak Gezond Gewicht