Dit is mijn verhaal

Ik geloof dat iedereen impact kan maken. En dat elk succes begint met een goed verhaal. Als storyteller doe ik niets liever dan jou helpen successen te behalen door je te leren hoe je een goed verhaal vertelt. Om dat te kunnen doen, moest ik eerst ervaren wat verhalen met mij deden. Ze veranderden mijn leven. En ik ben ervan overtuigd dat we er de wereld mee kunnen veranderen. Ik neem je mee in mijn verhaal.

Muziek vertelde mijn verhaal

Als kind was ik zoekende naar een manier om mezelf uit te drukken. Ik groeide op in een instabiele omgeving. Thuis voelde ik een grote verantwoordelijkheid om het gezin draaiende te houden. Ik deed wat ik moest doen om te overleven. Omdat ik niet kon praten over wat ik meemaakte, vond ik op mijn 15e een uitlaatklep in rapmuziek. In het schrijven van rapteksten vond ik troost. Ik kon mijn emoties erin kwijt en anderen vertellen wat mij bezighield.

De verbindende kracht van verhalen

Tien jaar later kwam ik via Youtube in aanraking met spoken word (gesproken poëzie). Niet lang daarna bezocht ik mijn eerste spoken word evenement. De woorden van woordkunstenaars raakten me diep. Ik merkte wat er met de zaal gebeurde als iemand zijn of haar verhaal deelde. De urgentie, emotie en inspiratie bezorgden mij kippenvel. Dit wilde ik ook! Een paar weken later stond ik met mijn eigen verhaal op het podium. Hoewel ik me naakt voelde op dat podium, merkte ik direct de verbindende kracht van verhalen. Ik vond de positieve reacties en gesprekken die volgden overweldigend. Mijn verhaal werd (h)erkend. Zo werd mijn verhaal ineens het verhaal van heel veel anderen.

 

Deze vraag veranderde mijn leven

Ik leefde mijn leven zoals ik dacht dat het van me verwacht werd. Wat ik wilde, vond ik er niet toe doen. Ik koos voor een veilige opleiding omdat ik zeker wilde zijn van een baan en mijn eigen broek wilde ophouden. Hoewel mijn omgeving bevestigde dat ik op het goede pad zat, raakte ik steeds verder van mezelf verwijderd.

Tijdens mijn traineeship bij de gemeente Rotterdam stelde een trainer mij de simpele vraag: ‘Maar wat wil jij?’ Ik had mezelf dat nog nooit gevraagd – ik deed gewoon wat ik dacht dat er moest gebeuren. Op zoek naar antwoorden ontdekte ik mijn talenten, gaven en missie. Toen mijn moeder in december 2013 overleed aan borstkanker wist ik het zeker. ‘Het enige wat we hebben is nu, dus ik ga voor wat ik écht wil.’ Ik besloot mijn verhaal te herschrijven.

Mijn missie:

“Ik help jou om impact te maken met jouw verhaal.”

Verhalen werden mijn werk

Tijdens mijn werk als projectleider woonde ik regelmatig presentaties bij. Ze waren vaak droog en saai en brachten weinig teweeg, terwijl collega’s wel iets wilden van hun toehoorders. Hoe anders waren deze verhalen dan de verhalen uit de woordkunst? Meteen dacht ik: ‘Dit kan beter’. Hoe kun je als professional niet alleen informeren, maar ook inspireren? Ik verdiepte me in verhalen en ontwikkelde in 2018 een training storytelling voor collega’s.

Gaandeweg kwam er meer vraag naar mijn trainingen en besefte ik dat wat ik deed van waarde was. Al langer kriebelde het om mijn eigen bedrijf te starten. Toen ik in mei 2019 een workshop gaf aan trainees van de gemeente Rotterdam dacht ik: ‘Dit is gaaf!’ Het klopte. Dus koos ik voor mijn eigen bedrijf.

Nu help ik jou impact maken met verhalen

Verhalen veranderden mijn leven. Omdat ik veel meer mensen de kracht van verhalen wilde laten ervaren, maakte ik er mijn werk van. Nu help ik jou impact maken met verhalen, zodat je mensen inspireert en perspectief biedt.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen impact te maken met jouw verhaal?