Hoi, mijn naam is Jarle Lourens

Ondernemer en verhalenverteller. Iedereen kan impact maken met zijn verhaal, daar ben ik van overtuigd. Ik doe niets liever dan jou helpen met jouw succes, door het vertellen van jouw eigen verhaal. Maar eerst deel ik graag mijn verhaal met jou.

Muziek vertelde mijn verhaal

Als kind zocht ik naar een manier om mezelf te uiten. Ik groeide op in een instabiele omgeving, waar ik onder andere te maken kreeg met armoede en schulden. Thuis voelde ik een grote verantwoordelijkheid om het gezin draaiende te houden. Ik deed wat ik moest doen om te overleven. Ik kon niet praten over wat ik meemaakte. Op mijn 15e vond ik mijn uitlaatklep in rapmuziek. In het schrijven van rapteksten vond ik troost. Ik kon mijn emoties erin kwijt en anderen vertellen wat mij bezighield.

De verbindende kracht van verhalen

In 2013 bezocht ik voor het eerst een Spoken word evenement. Ik werd diep geraakt door de woordkunstenaars. De hele zaal leefde mee met de verhalen. De urgentie, emotie en inspiratie gaven mij kippenvel. Dit wilde ik ook! Een paar weken later stond ik zelf op een podium om mijn verhaal te delen. Het voelde even onwennig, maar daarna voelde ik snel de verbindende kracht van verhalen. De reacties waren overweldigend. Mijn verhaal was herkenbaar voor velen. In 2017 won ik in Rotterdam een ‘Van Dale Spoken Award’ voor meest inspirerende spreker. En voor de periode 2022-2023 ben ik officieel stadsdichter van Schiedam.

Foto: Salih Kiliç, SPOKEN fm

Deze vraag veranderde mijn leven

Ik leefde een veilig leven. Maakte keuzes vanuit verstand, niet vanuit mijn gevoel. Ik was op zoek naar zekerheid. Mijn omgeving bevestigde dat dit de juiste keuze was voor mij, maar ik raakte steeds verder van mezelf verwijderd.
Tijdens mijn traineeship bij de gemeente Rotterdam stelde een trainer mij de simpele vraag: ‘Maar wat wil jij?’ Deze vraag had ik mezelf nooit eerder gesteld – ik deed gewoon wat ik dacht dat er moest gebeuren. Tijdens mijn zoektocht naar het antwoord op deze vraag, ontdekte ik mijn talenten, gaven en missie. Toen mijn moeder in 2013 overleed aan borstkanker wist ik het zeker: “Het enige wat we hebben is nu, dus ik ga voor wat ik écht wil.” Ik besloot mijn eigen verhaal te herschrijven.

Mijn missie:

“Ik help jou om impact te maken met jouw verhaal.”

Verhalen werden mijn werk

Tijdens mijn vorige baan als projectleider woonde ik regelmatig presentaties bij. Ze waren vaak droog en saai en brachten weinig teweeg, terwijl collega’s wel iets wilden van hun toehoorders. Hoe anders waren deze verhalen dan de verhalen uit de woordkunst? Ik dacht meteen: ‘Dit kan beter’. Hoe kun je als professional niet alleen informeren, maar ook inspireren? Ik verdiepte me in verhalen en ontwikkelde in 2018 een training storytelling voor collega’s. Toen ik in mei 2019 een workshop gaf aan trainees van de gemeente Rotterdam dacht ik: ‘Dit is gaaf!’ Het klopte. Dus koos ik voor mijn eigen bedrijf.

Waar ik jou mee wil helpen

Door het delen van mijn verhaal, heb ik veel mensen geïnspireerd om hetzelfde te doen. De uitdaging die veel professionals hebben, is om hun verhaal zo te vertellen dat het echt mensen raakt en in beweging brengt. Ik kan jou helpen om niet alleen jouw verhaal te ontdekken, maar ook om structuur aan te brengen, zodat jij de impact maakt die je zou willen.

Heeft mijn verhaal je geïnspireerd om jouw verhaal te vertellen? 

Neem contact met mij op!